Over ons

Over Living Buildings

Living Buildings staat voor een holistische en integrale benadering van gebouwen. Waarbij gebouwen een positief & duurzaam effect hebben op de mens, haar leefomgeving & de wereld.

Er zijn veel factoren die van invloed zijn op de toekomst van gebouwen. Hoe ziet die toekomst eruit? Welke scenario’s zijn er? Welke factoren spelen een rol?

Living Buildings is dus een breed begrip, dat openstaat voor verschillende branches, vakgebieden, keurmerken en dergelijke. Hierdoor ontstaat een integrale en overkoepelende visie op gebouwen.

Wij streven naar 100% Living Buildings in 2050.

Het dagelijkse community management wordt gedaan vanuit FWCM Nederland.

2019 – 2021: startfase

Om meer aandacht te besteden aan de scenario’s en factoren die van invloed zijn op Living Buildings, worden er interviews gevoerd met relevante experts. Deze worden op via de communicatiekanalen van Living Buildings gepubliceerd. En op aanvraag ook in externe media, zoals bijvoorbeeld Bouw & Uitvoering en F-facts.

In het najaar van 2019 wordt ook de eerste maandelijkse nieuwsbrief van Living Buildings verstuurd. En wordt het mogelijk om partner van Living Buildings te worden.

2021 – 2050: groeifase

De verwachting is dat er de aankomende jaren en decennia steeds meer behoefte zal zijn aan Living Buildings. Zodoende zal de frequentie van het aantal interviews en artikelen worden opgevoerd. En zal het meer en meer een community worden waar professionals kennis over Living Buildings gaan ontwikkelen, delen en opdoen.

Founder

De founder van Living Buildings is Ferdinand Wieman.

Hij is als manager werkzaam geweest bij onder andere:

  • ArboNed (verzuim & duurzame inzetbaarheid)
  • Jaarbeurs (>200 invloedrijke CEO’s & stakeholders geïnterviewd in Bouw, Vastgoed, Energie & Utilities)
  • Duurzaam Gebouwd
  • Dutch Green Building Council (DGBC) en haar keurmerk BREEAM-NL
  • NLingenieurs (bekend met de stakeholders in de ingenieursbranche)
  • CROW (bekend met richtlijnen in de bouwsector)
  • Betonvereniging
  • Real Estate Business School (REBS)

Ferdinand is werkzaam bij Koninklijke OnderhoudNL en is hij als zelfstandige actief met de proposities Living Buildings en FWCM Nederland.

Door zijn brede werkervaring op het gebied van vereningings-, marketing-, communicatie- en eventmanagement én het jarenlang volgen van allerlei (inter)nationale ontwikkelingen die betrekking hebben op de mens en het gebouw, is hij een absolute Living Buildings expert.

Voor Living Buildings doet hij interviews met vakinhoudelijke experts en geeft hij presentaties.